Четвер, 15 травня 2014 00:00

В Україні презентували журнал «Судова експертиза»

Перший номер присвячено криміналістичній експертизі

26 грудня відбулася презентація науково-практичного журналу «Судова експертиза», засновником якого стали Міністерство юстиції України та ТОВ «Видавничий Дім «Ін Юре». Про це повідомляє прес-служба Мінюсту

«Актуальність такого видання очевидна: основним нашим завданням на сьогодні є захист прав людини та посилення ролі правосуддя, яке залежить у тому числі і від належного механізму доказування», - наголосив під час презентації Максим Райко, заступник Міністра юстиції України.

За його словами, представлення на шпальтах журналу авторитетних міжнародних практик, а також обмін досвідом та ведення дискусій додадуть ваги новому виданню і актуалізують його.

«Ідея цього видання – інформувати широкі кола читачів про сучасний стан судової експертизи як в Україні, так і в світі. Головне для нас – адаптувати вітчизняну експертизу до новітніх технологій, щоб ми могли вправно вирішувати найскладніші завдання, які час від часу стоять перед цим специфічним видом експертизи», - повідомила Людмила Головченко, начальник управління експертного правосуддя Міністерства юстиції України.

На сьогодні в Україні здійснюють близько 80 видів судової експертизи: криміналістичної, економічної, психологічної, будівельної, графологічної, балістичної, мистецтвознавчої тощо.

І якщо перший номер журналу присвячений темі криміналістичної експертизи, то уже в наступних йтиметься про балістичну та експертизу авторського права.

«Ми повинні посилювати захист прав та свобод людини. І судова експертиза у цьому процесі – найефективніший засіб доказовості та доведення справедливості», - резюмував Олександр Святоцький, науковий редактор  журналу «Судова експертиза», академік НАпН України, доктор юридичних наук, професор.